Friday, 29 July 2016

Daging Cepat Tumbuh Dengan Vivix

Fenomena sekarang ramai yang bercerita tentang Vivix di laman sosial terutamanya. Apa yang hebat sangat tentang Vivix?

Kalini saya nk share cerita tentang seorang pakcik yang sembuh dari luka akibat terkena racun selepas menggunakan Vivix

Pakcik ni kakinya luka kemudian terkena racun pula semasa meracun sawah. Kesannya luka merebak infection dan bernanah sehingga doktor terpaksa korek buang isi betis kakinya sedalam lebih kurang satu inci. Rujuk gambar kedua.

Pakcik pulun minum Vivix 25/3/16,2 botol dalam masa lebih kurang dua minggu,
2 sudu pagi, dua sudu malam. Syukur alhamdulillah, isi kakinya elok je naik dan penuh. Rujuk gambar ketiga. Doktor tak bekalkan sebarang ubat hanya dressing. Alhamdulillah beliau sgt berpuas hati dengan Vivix.

Bagaimana Vivix merawat?

Vivix merupakan tonik yang tinggi antioksidan.Ianya dapat menembusi DNA manusia dan memperbaiki sel yang telah rosak, malah ia juga menggantikan sel yang telah rosak dengan sel baru.

Vivix juga sebagai agen detoks darah. Ianya akan membuang semua toksin dan kekotoran yang ada dalam darah agar darah kita sentiasa bersih dan sihat.

Terhasil dari buah buahan yang tinggi antioksida dan sukar diperolehi membuatkan Viviv antara tonik yang sangat bermutu tinggi.

Sayangi kesihatan anda lebih dari segala -galanya.

Jika inginkan maklumat yang lebih lanjut tentang Vivix, boleh hubungi saya di talian seperti yang tertera dibawah.

Juliya 0192649694
Fb : Juliya Baharom
Fb Page: My Supplement Closet

This entry was posted in

Monday, 18 July 2016

Parut Keloid Selepas Bersalin semakin sembuh


Kawan2 selalu bercerita tentang parut cinta yang mereka dapat selepas bersalin secara pembedahan.. boleh hilang ke?

Menurut Dr. Ko, Pakar Kulit, parut terhasil apabila luka sudah mulai sembuh. Parut terbahagi kepada 2 kategori.

Parut Hypertrofik

- Gatal
- Kemerahan
- Membengkak dari permukaan kulit
- Boleh terus menebal
- Tak akan berkembang dari had luka asal.

Parut Keloid

- Akibat pertumbuhan tisu yang berlebihan
- Terus berkembang walaupun luka telah  .   sembuh
- Gatal
- Tidak kelihatan berbulu
- Berkilat
- Tumbuh melebihi saiz luka asal.

Kulit merupakan organ terbesar tubuh kita. Parut tu sebenarnya sel-sel yang mati, yang tidak berjaya digantikan dengan sel baru. Maksudnya sel dah mati tapi sel baru tak tumbuh. Atau sel baru tumbuh, tapi menyerupai sel mati.

Bagi tujuan menghilangkan parut, saya  sarankan tambahan ESP dan Vita C SR Plus. 

Kenapa?

1. ESP membantu memperbaharui sel kulit dan penghasilan sel kulit baru yang sihat. Jadi no more dead cells atau sel mati yang diulang copy banyak kali.

2. Vita C SR Plus penting untuk pertumbuhan tisu, membantu membaik pulih tisu, merangsang kesihatan dan kecantikan kulit melalui penghasilan kolagen.

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan produk shaklee boleh hubungi saya untuk free consultation.

Juliya. 0192648694
fb : Juliya Baharom
fb page : My Supplement Closet

Testimoni: Parut Keloid kecut dan makin pudar

Friday, 15 July 2016

KENAPA BUSINESS SHAKLEE

Alhamdulillah dah 3 tahun join business shaklee. dari tak tau ape ttg vitamin, sekarang ni banyak la juga ilmu ttg vitamin.

Saya berjaya kekalkn berat badan dgn izin Allah gunakan produk shaklee (lepas puasa dah turun lg ke 52kg) suami pernah berjaya kurus dgn vitamin shaklee, bertambah kawan2 kerana shaklee.

Duit bonus shaklee bagi tiap2 bulan..mesti dapat dan saya sentiasa pastikan saya sentiasa layak dapat bonus. dgn bonus shaklee,saya pernah top up bayar insurans kereta, belanja aaira makan kt favourite place dia, TGI friday. dia akan tnye bonus shaklee mami dah dpt? boleh g TGI,..Alhamdulillah boleh je pegi tanpa pikir duit dalam wallet ada tk, belanja mak ayah dan mertua vitamin shaklee. Bila vitamin dia org abes saya akan bagi yang baru. Mak ayah memang takkan cakap vitamin dia orang dah abes sebab anak asik kasi free je.hehe

Jadi saya rasa takde sebab utk saya give up dan stop buat bisness shaklee ni sb saya dpt happykn org2 yg saya sayang, dapat bantu mereka semampunya, dapat kesihatan yang baik selagi diizinkn Allah

Ni target nk belanja aaira n aaron g holiday oversea pulak dgn bonus dan keuntungan shaklee.

Pada rakan2 yang nk cuba business shaklee boleh hubungi saya.. Jangan malu2. sama2 kita berjaya dengan Shaklee.

Juliya
0192648694
Shaklee Independent Distributor
Id 973463

Bergambar raya 2016 bersama family kecil ku