Monday, 19 May 2014

Almond crunchy memang gila!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dapat menyiapkan oder almond crunchy yg tgh famous sekarang ni.. ternyata memang menyelerakan dan memang susah nk berenti bila dh start makan ni..

Ternyata encik suami juga sangat2 suka! Melekakan sambil tengok tv tu boleh abes berbekas - bekas!

Kepada peminat kacang memang sesuai lah dengan citarasa u ols..saya gunakan 5 jenis kacang yang dibakar terlebih dahulu untuk memastikan ianya crunchy.

Okey ni adalah projek kuih raya untuk tahun ni.

Pada yang berminat bole hubungi saya

Juliya  0192648694 / 0192679694
Fb : Juliya Baharom
Fb page : My Supplement Closet

Monday, 12 May 2014

Kenapa join shaklee???

Assalamualaikum..

Ramai yg bertanya kenapa pilih shaklee sbg bisnes sampingan sedangkan sy dh ada bisnes sendiri iaitu butik pengantin????

Saya senyum je nk jawab nya.. shaklee bisnes plan nya mudah sangat!
★ tidak membebankn ahlinya dengan yuran keahlian yang tinggi! Hanya rm65 seumur hidup!
★ Dah tentulah bila jadi ahli kita akan dpt potongan harga bila beli sebarang produk shaklee dan ianya memang berbaloi dengan hanya rm65!
★ Bisnes ni kita boleh warisi kepada anak2 dan waris kita andai trjadi apa2 pada kita.. jika setiap bulan kita dapat bonus yg company bagi, nonus tu akan kekal diberikan setiap bulan
MENGEJAR 3C! Apa tu 3C?? CASH BONUS!!
setiap bulan saya layak dapat cash bonus hasil usaha yg saya telah buat sebulan tu. Sekarang dh merasa 4 angka insyaallah kita kejar pulak 5angka!
CAR BONUS!!
setelah naik rank sebagai superviaor pada bulan Januari 2014, peluang mendapat CAR BONUS dh mula terbuka dpn mata. Dengan point yg telah ditetapkan jika dapat sy kumpul, sy akan dapat CAR BONUS.
CONFERENCE BONUS!!
Yang ni pun menarik! Berpeluang berjalan ke dalam @ luar negara dengan point yg berjaya dikumpul memang rasa sangat2 berbaloi kan! tahun ni berpeluang berjalan ke ITALY jika capai target yg ditetapkan.
Dapat tambah macam2 ilmu dalam shaklee ni. Leader2 yg dh berjaya dengan bonus 5,6 angka setiap bulan memang tak lokek ilmu. Rajin buat kelas blog, marketing strategy melalui online @ offline! Kongsi pengalaman mereka, beri semangat! Apa lg yang kita kejar?? Semua bantuan untuk berjaya ada depan mata! Kelas blog pun mereka adakan untuk ahli2 shaklee yang berminat.
Hubungan kekeluargaan yg utuh!
yang ni pun saya suka! Dalam shaklee ni rasa macam dalam sebuah keluarga besar yg caring each other. Buat kelas sambil makan2, boleh bawak anak n suami, buat family day.memang rasa hebat sangat bila dikelilingi orang hebat kan!
★ TAK SEPERTI MLM!
Rasanya tak nak sebut MLM sebab serik tapi untuk perkongsian bersama saya ceritakan juga. Sebelum ni banyak MLM yg saya dh terjebak. Kena keluarkn modal beribu dan sy pernah laburkan 50k! Mulanya memang seronok sb setiap bulan yang pasti memang dapat 3-4k tanpa buat apa2. Bila dapat cari dowline bonusnya berganda2. Saya pernah dapat 40k, 30k, 11k. Tapi semuanya bersifat sementara dan berisiko!. Setelah 2 tahun dengan MLM tu, semuanya terkubur dan hilang macam tu saja.memang terduduk saya dibuatnya. But life must go on!. Sy join shaklee dan ianya tak sama langsung dengan MLM haram jadah tu. Kami bersaing secara bebas. Jika sy kurang usaha, kurang lah hasilnya.  Jika downline saya lebih efektif, dia boleh melangkaui saya. Tetepi dalam MLM tidak! Harus ikut turutan.yg diatas akan terus menuju ke atas walaupun kurang efektif walaupun dowline saya yang efektif. Shaklee sangat adil dan saksama.

Ok setakat ni dulu perkongsian tentang hebatnya join shaklee.. tak rugi satu sen pun! Untung lagi adalah.

Pada yang ingin mengenali shaklee dengan lebih dekat lagi, boleh hubungi saya, kita boleh berkongsi cerita insyaallah!.

Juliya  0192648694 (whatapps/sms/call)
Fb page : My Supplement Closet
Email     : juliyabaharom@gmail.com

Saturday, 10 May 2014

Mealshake penambah selera

Mealshake adalah antara produk shaklee terawal yg saya gunakan untuk ank saya. Bila saya baca di blog2 ramai yang suggest mealshake sebagai penambah selera ank, saya pun trpanggil nk mencuba.

Berat badan aaira di usia 2tahun setengah hanyalah 11kg tak turun dan tak naik sehingga lah dia stop menyusu badan di usia 2y11m. Risau sangat sb ank2 kwn yg sebaya dengan dia dh ada yg cecah 15kg!.. bila dh wean off aaira lagilah tak ada selera mkn langsung. Saya pun cuba beri mealshake.hanya sesudu kecil selang sehari sy tambah dalam minuman harian aaira. Aaira memang tak bole terima susu formula.. kawan suggest dugro buah - buahan.sy pun beli dan bancuh bersama mealshake.. masuk hari ketiga, dia yg minta 'susu shaklee mommy' katanya.

Saya pun teruskan dengan tin kedua dan ketiga.. Aaira dh boleh terima susu dugro dan sekarang dia suka saya bancuh mealshake dan makan dengan coco crunch..selepas tin pertama habis, berat badan aaira dh cecah 12.5kg. Walaupun hanya 1.5kg tapi sy bersyukur sangat sebab dia sihat dan jarang sakit.

Untuk ibu-ibu di luar sana yg alami masalah yg sama dengan saya, boleh cuba dapatkn mealshake untuk anak-anak anda. Tak rugi sebab harganya sangat berpatutan dan boleh diambil oleh seisi keluarga.

Jika ingin latih anak berpuasa, mealshake juga sangat membantu dalam memberi tenaga tambahan. Selain itu juga ianya membantu atasi masalah
* sembelit
* kelesuan
* kekurangan kalsium
* kurang bertenaga
* tiada selera makan
* anak yg memilih makanan

Ini kerana mealshake mengandungi 24 vitamin penting yang diperlukan badan untuk proses pembesaran.

Jika berminat, boleh hubungi saya di talian yang tertera.

Juliya  0192648694 / 0192678694
Fb Page : My Supplement Closet