Friday, 24 January 2014

MEALSHAKE???

Haaa...tak kenal maka tak cintan! Bln 9 2013 sy agak trtekan sb anak sy dh stop breastfeed dan badan nya memang dh melengkung sb xde selera mkn lngsung. Umur 3 thn tpi berat bdn 11kg aje. Aisshh susah hati jgn nak kata lah. So masa tu bru join shaklee n mak merangkap upline ku suggest mealshake utk aaira. Alhamdulillah lepas bg mealshake aaira dh mula nk minum susu formula dan berat bdn dh naik ke 13kg dan aaira pn makin selera nk makan....hilanglah gundah gulana ku.. Sekarang ni kejenya meratah mealshake la plk..xpela nak asalkn kamu sihat dan ceria...

11/jan bru ni ank kwn sekerja plk trsimbah minyak panas..aduh kesiannya lah.abes melecur baju budak tu.. Dan suggest la kat maknya suruh try mealshake..Masya Allah 4 hari lepas amik mealshake secara maksimum kulit2 kering dh mula tanggal dan dh tak pedih lg. Mak nya tak sangka begitu cepat sebab mak nya pernah search kt internet ada jgk yg alami masalah yg sama mcm ank nya tpi lepas 9 hari bru recover.tpi anak nya hanya 4 hari... syukur Ya Allah bila tgk kwn tu happy sgt. Maklum lah masa sy COD mealshake ke rumahnya luka anaknya dh hitam.. kuasa Allah..kita hanya berusaha.

Ni nk share pic adik yg kene minyak panas tu
   
                           

Monday, 13 January 2014

HEBATNYA ALFALFA COMPLEX SHAKLEE!

Bulan ni ramai yg seronok especially wanita lah! Kenapa yek? Hah? Alfalfa promo ker? OSH COS la  bak kata anak daraku.. Meh kita korek apa yg hebat sgt dgn ALFALFA COMPLEX SHAKLEE NI..

Lebih 1500 tahun yg lalu, ramai yg dh gunakan ALFALFA sbg ubatan herba dalam merwat byk penyakit. Orang arab menggelarnya sbg " The Father Of All Foods" yg mana ianya bermanfaat dalam pelbagai bentuk. Perubatan Cina menggunakan daun alfalfa muda utk rawatan penyakit berkaitan masalah penghadaman dan masalah buah pinggang. Ia juga diyakini dalam mengubati penyakit arthritis..Alfalfa kaya dengan protien, calcium, mineralsd an vitamin A, B, C, D, E dan K.. Alfalfa berpotensi merawat pelbagai penyakit seperti

1. Anemia
2. Diabetes
3. Masalah ketidak hadaman
4. Menopause
5. Tekanan darah tinggi
6. Masalah ulser
7. Gastrik
8. Masalah hati
9. Gusi berdarah
10. Athma
11. Ekzema
12. Masalah bau badan dan pernafasan
13. Jangkitan kuman
14. Kanser ( kesan dari kemoterapi)
15. Sebagai kacip fatimah (wanita)
16. Menegangkan payu dara (wanita)
17. Atasi masalah keputihan (wanita)
18. Milk booster
19. Membuang angin dalam badan
20. Memulihkn urat selepas bersalin.

Banyak set kesihatan shaklee digabungkan dengan ALFALFA COMPLEX.. Antaranya
- set milk booster
- set slimming
- set kecantikan kulit
- set kesuburan @ kesihatan wanita
- set resdung

Boleh hubungi sy selaku SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR untuk maklumat lanjut dan juga dapatkn harga yg menarik
TEL : 0192648694
FB.   : Juliya Baharom
Email: juliyabaharom@gmail.com











Friday, 10 January 2014

Apa tu ALFALFA COMPLEX?


Ha...ni la produk pertama shaklee yg buat sy jatuh cintan! Harga berpatutan tapi banyak sungguh kebaikannya. Alfalfa @ Raja tumbuh - tumbuhan ni akarnya boleh membesar sehingga 20 kaki dapat menyerap pelbagai nutrisi..So imagine kita pun dapat banyak faedah bila consume Alfalfa ni! Bermula 6 bulan lepas sy dan suami consume set kesuburan, alfalfa dan gla utk queen dan zinc n vit e utk king..tpi queen tumpang sekaki jgk vit e yg ternyata mencantikkan kulit. Bln 11 baru ni tunggu jgk tpi period tak muncul2 jgk rupa - rupanya sy dh pregnant 6 minggu ank kedua.. Sebenarnya dh 2 thn kami plan anak kedua tpi tak ada rezki lagi hingga la sekarang baru ada rezki nya..SYUKUR SANGAT! Allah sukakan hambaNYA yg berusaha ke arah kebaikan..usaha nk tambah umat Muhammad S.A.W tu dapat pahala kan.
      
     
                       

Friday, 3 January 2014

Assalamualaikum pembuka bicara

Terlalu asing dgn dunia blog ini..tetapi kekuatan blog tak dapat disangkal. Sebelum ni hanya selalu blog walking sj.cuci mata, cari info, cari resepi..hebat2 blogger kita skrg. Dan semuanya tk kedekut ilmu. Saya trpanggil utk create blog sendiri dan di motivate plk oleh rakan2 shaklee yang lain. So lepas ni nk try plk share info yg sy ada kt cni..mana tau boleh bg manfaat pd org lain, dapat pahala kan!.. Insyaallah